Afbeelding
Partnerbijdrage

Tips voor een nieuwe keuken!

wo 17 april 2024 Hardenberg

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe keuken? Dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat de keuze echt reuze is. Het aanbod is tegenwoordig zo groot dat je soms echt niet meer weet waar je moet beginnen. In dit artikel nemen we je mee met de zoektocht naar een nieuwe keuken, zodat je de juiste keuze kunt maken!

Tip: showroomkeuken kopen!

Een keuken is een dure aankoop, dus laten we maar meteen met de deur in huis vallen en een tip geven waarmee je flink kunt besparen. Ga voor een showroomkeuken! Veel keukenaanbieders hebben showrooms waar echte keukens zijn ingebouwd voor bezoekers. Deze showrooms worden regelmatig geüpdatet met nieuwe keukens. De keukens die dan vervangen worden, kun je vervolgens heel voordelig aanschaffen. Een showroom keuken kopen is dus stukken goedkoper en kan bijvoorbeeld interessant zijn als je van plan bent om binnen een paar jaar te verhuizen. Een geheel nieuwe keuken kost dan meteen veel geld, maar tegelijkertijd wil je toch de huidige keuken vervangen. Een ander voordeel is dat een showroomkeuken doorgaans kortere levertijden heeft.

Welke keuken past bij mij?

Als je je aan het oriënteren bent, dan vraag je je misschien ook af wat voor keuken het best bij jou past. Je kunt beginnen met je interieurstijl. Houd je bijvoorbeeld van een strakke, moderne keuken, of vind je het juist leuk om een romantische, landelijke keuken te hebben? Kijk ook zeker naar de trends. Een greeploze keuken is bijvoorbeeld erg in opkomst in de laatste jaren. Naast de stijl moet je ook nadenken over de functionaliteit van een keuken. Schrijf voor jezelf op wat je allemaal zoekt in de ideale keuken. Denk dus aan voldoende opbergruimte en handige indelingen voor koken en schoonmaken. Laat je ook zeker adviseren door een keukenspecialist als je niet zo goed weet waar je zoal op moet letten.

Ter inspiratie: de mooiste keukens op een rijtje

Om je alvast een beetje op weg te helpen, zetten we hieronder een aantal mooie keukens op een rijtje.

Greeploze keukens

We hadden het net al over de greeploze keuken. Deze is de laatste jaren erg in opkomst, omdat het een minimalistische, rustige en ruimtelijke uitstraling heeft. Er bestaan twee types greeploze keukens: echt greeploos en semi-greeploos. Echt greeploos houdt in dat de lades en kasten helemaal niet voorzien zijn van grepen. Een semi-greeploze keuken heeft wel handgrepen, maar deze zijn slim weggewerkt, zodat je ze bijna niet ziet.

Kookeiland keukens

Kookeiland keukens zijn populaire keuze voor moderne woningen. Een kookeiland biedt niet alleen extra werkruimte en opbergruimte, maar dient ook als een centraal punt voor sociale interactie tijdens het koken. Door het open ontwerp creëert een kookeiland in een open keuken een mooie overgang tussen koken, eten en ontspannen, waardoor ze perfect zijn voor entertainment en gezelligheid. Als je wilt dat de keuken het stralende middelpunt in huis is, moet je zeker voor een kookeiland gaan.

Tijdloze keukens

Ben je toch op zoek naar een tijdloze keuken? Ga dan in ieder geval voor neutrale kleuren, strakke lijnen en hoogwaardige afwerkingen. Deze elementen zullen over vijf of tien jaar nog steeds mooi zijn. Vermijd trendy details en kies eerder voor tijdloze, klassieke ontwerpen die de tand des tijds doorstaan. Zo creëer je een keuken die jarenlang stijlvol en functioneel blijft

Afbeelding
Jongeren uit Den Ham helpen Armenië Twenterand 3 uur geleden
Grens Heuvelen Classic op 8 juni
Toerclub H.W.V organiseert toertocht op 8 juni Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
"Een uitvaart moet vooral een waardevolle herinnering creëren" Partnerbijdrage 4 uur geleden
Afbeelding
Kerkdiensten van 9 en 12 mei Kerk 4 uur geleden
Afbeelding
Medische diensten van Hemelvaartsdag 9 mei en 11 en 12 mei Medisch 5 uur geleden