Afbeelding
Partnerbijdrage

Dit zijn de nieuwste horecatrends

vr 16 februari 2024 Ommen

Je zult er vast wel eens geweest zijn: een hotel, café of restaurant. Deze sector, ook wel de horecasector genoemd, is constant in beweging. Dat is nodig, want je moet de veranderende smaken en voorkeuren van de bevolking in de gaten houden om zo relevant te blijven. Van innovatieve menu’s tot baanbrekend interieur, in dit artikel geven we je enkele nieuwe horeca trends die de sector domineren. 

Duurzaamheid en bewuste consumptie 

In een wereld waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt en waarin keuzes worden gemaakt met ecologische motieven in het achterhoofd, is het belangrijk dat het terugkomt in alle sectoren. Zo ook in de horecasector. Duurzaamheid staat hoog op de agenda in de horeca. Steeds meer horecagelegenheden kiezen voor lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Ook verminderen ze hun ecologische voetafdruk door middel van recycling en energiebesparende maatregelen. Veel horecagelegenheden bieden veganistische en vegetarische opties aan, om op die manier een bewuste consumptie te stimuleren en voedselverspilling tegen te gaan.

Technologie en digitalisering 

Naast het bijdragen aan duurzaamheid en het stimuleren van bewuste consumptie, omarmt de horecasector technologische vooruitgang om zo de klantervaring te verbeteren. Als je vroeger wilde reserveren bij jouw favoriete restaurant, moest je vaak bellen. Nu eet je met één druk op de knop in jouw favoriete restaurant. Ook wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van een tablet om zo je eten te bestellen. Daarnaast zien we een opkomst van verschillende digitale betalingssystemen via apps en zie je steeds vaker robot bediening. 

Authenticiteit en lokale smaken 

Om op te vallen als horecagelegenheid, is het belangrijk dat je uniek bent. Als je uniek bent, val je op en trek je meer mensen aan uit nieuwsgierigheid. Daarom is  “authenticiteit” het nieuwe sleutelwoord in de sector. Gasten verlangen naar een unieke ervaring, waarin echte, pure smaken geproefd worden. Veel eetgelegenheden kiezen er daarom ook voor om menu’s te inspireren op lokale gerechten en tradities, wat het voor de gast interessant maakt en houdt. Met de focus op lokale producten en huisgemaakte ingrediënten, wordt ambachtelijk vakmanschap steeds meer gewaardeerd waarin de focus ligt op traditionele kooktechnieken en huisgemaakte gerechten.

Multifunctioneel design 

Ook speelt het interieur in een horecagelegenheid een grote rol. Horeca interieur krijgt tegenwoordig vaak een make-over, om zo met de trends mee te gaan. Hierin is het belangrijk om een bepaald horeca interieurontwerp in gedachten te hebben, om zo de juiste boodschap en sfeer te vertalen naar de gast. Van het moment dat je binnenkomt tot het moment dat je vertrekt: alles gaat gepaard met sfeer en comfort. Door in te spelen op de behoeften van de klant creëer je ervaringen die zij nooit zullen vergeten. 

Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 1 minuut geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 5 uur geleden