Afbeelding

Jongeren uit Den Ham helpen Armenië

wo 8 mei 2024 Twenterand

Op 6 augustus vertrekt een groep van 41 jongeren tussen de 16 en 25 jaar uit Den Ham naar Armenië om daar de handen uit de mouwen te steken voor de medemens. Ze doen dat vanuit de Stichting Diaconale Projecten Den Ham, een gezamenlijk project van drie kerken in het brinkdorp. Om de twee jaar wordt naar een geschikt project gezocht wat door de jongeren kan worden opgepakt.

Vanuit het geloof

Riek is lid van het negenkoppige bestuur van de stichting en ze vertelt graag over het project: ”Dit jaar gaat de reis naar het dorp Vahagni in Armenië. De groep jongeren gaat daar helpen met het opknappen van de plaatselijke locatie voor gehandicaptenzorg. Maar naast het opknappen van het gebouw zorgen ze ook voor een stukje scholing in de vorm van het voorlezen van Bijbelverhalen, het organiseren van kinderclubs, het spelen van spelletjes en het bereiden van het eten. Ze steken daar echt de handen uit de mouwen, het is zeker geen vakantie”. 

Jesse en Niels zijn twee van de jongeren die meegaan naar Armenië. Wat is hun drijfveer? Jesse vertelt dat hij twee jaar geleden voor het eerst meeging omdat een aantal vrienden van hem ook meegingen. “Toen heb ik meegedaan aan een project in Namibië en ik heb dat als iets heel moois ervaren. Het geeft zoveel voldoening om vanuit mijn geloof iets voor andere mensen te kunnen doen. Maar ook de vriendschappen die toen zijn ontstaan koester ik”. Niels gaat dit jaar voor de eerste keer mee. “Uit de verhalen van anderen hoorde ik dat het heel erg gaaf is om dit te doen. Vanuit mijn geloof en het Woord van God wil ik graag zorgen voor de medemens”.

 Jesse en Niels verwoorden hiermee ook de drijfveer van alle andere jongeren uit de groep. 

“We zijn allemaal heel verschillend, maar ons geloof is de verbindende factor. En de zorg voor de medemens en elkaar”.

Verschillende acties

Omdat zo’n reis natuurlijk veel kosten met zich meebrengt hebben de jongeren heel veel succesvolle acties op touw gezet om geld in te zamelen. Op 3 en 4 mei organiseerden ze de traditionele en zeer succesvolle rommelmarkt in en rond de Rank ik Den Ham. Heel veel mooie spullen werden gedoneerd en verzameld en heel veel mooie spullen werden verkocht voor het goede doel. “Mede dankzij de inzet van heel veel lieve vrijwilligers”, benadrukt Riek. Maar ook met acties als oliebollen bakken, het klussen-project in het dorp en de kerstkaarten-actie hebben de jongeren het financieel mogelijk gemaakt om het project in Armenië op te pakken.

Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 56 minuten geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 6 uur geleden