Afbeelding
Partnerbijdrage

“Een uitvaart moet vooral een waardevolle herinnering creëren”

wo 8 mei 2024 Hardenberg

Erik Janssen nieuwe eigenaar Uitvaartverzorging Vechtdal

Uitvaartverzorging Vechtdal is per 1 januari van dit jaar overgenomen door Uitvaartzorg Salland. Het is een direct en logisch vervolg op de samenwerking die de respectievelijke eigenaren Jan Slagter en Erik Janssen al meerdere jaren hebben. Erik zet de gecombineerde uitvaartondernemingen voort onder de naam Uitvaartverzorging Vechtdal.

Beide uitvaartondernemingen hebben (met name) in het Vechtdal een goede reputatie. Jan is al sinds 1995 actief vanuit Ommen. Hij is inmiddels 73 jaar en vindt het tijd om af te bouwen. Hij blijft nog enigszins actief, maar zal zich in de loop van dit jaar terugtrekken en dan hoopt hij van zijn vrije tijd te mogen genieten. In de 48-jarige Erik Janssen heeft hij een betrouwbare opvolger gevonden. Belangrijker nog, een uitvaartverzorger die het vak op vrijwel dezelfde wijze invult als hij heeft gedaan.

Baken

“Wij zijn er om mensen die met een overlijden te maken krijgen de zorg uit handen te nemen”, licht Erik Janssen toe. “We zijn beiden gewend dat in alle rust te doen. Nabestaanden alle ruimte te geven om een afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Ik vind het belangrijk dat ik als baken kan fungeren. In de basis begeleidend op de achtergrond en aanwezig wanneer dat nodig is.”

Open opstelling

Dat hij die woorden waarmaakt blijkt wel uit de recensies die op de site te lezen zijn. Betrokken, rust, kennis en respectvol zijn begrippen die daarin steeds weer te lezen zijn. Ook de open en natuurlijke manier waarop Erik Janssen zijn werkzaamheden verricht worden meer dan eens genoemd. “Dat vind ik erg belangrijk”, benadrukt hij. “Ik ben wie ik ben, ik kom bij een familie zoals ik ben. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik bij de gesprekken met een familie niet in het traditionele zwarte pak binnenkom. In mijn optiek kan dat voor afstand zorgen en dat is nu precies wat ik niet wil. Ik stel mij open op. Alles is mogelijk en vrijwel alle wensen die er bij een familie leven, zal ik proberen mogelijk te maken.

Team

Een uitvaart verzorgen doe je niet alleen. Het team van Uitvaartverzorging Vechtdal bestaat naast Jan en Erik ook uit Ria Hendriks van Ria Zorg voor de verzorging, Henk Kamphuis, chauffeur en verzorging. Daarnaast kunnen we ook een beroep doen op freelancer Hetty Smit voor het verzorgen van uitvaarten en laatste verzorging. Allemaal mensen die dienstbaar willen zijn. We realiseren ons dat we alleen als team ons werk mogelijk kunnen maken. Leidend daarin is dat we allemaal willen meewerken aan een respectvol afscheid.

Uitvaartverzorging Vechtdal

Nieuwelandstraat 6

7731 TH Ommen

T. 0529 46 30 46 

M. 06 25 24 36 88  24/7 bereikbaar


Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 18 minuten geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 5 uur geleden