Voorwaarts boekt prima overwinning op sterk Bruchterveld

ma 22 april 2024 Twenterand

Op zaterdag 20 april speelde Voorwaarts 1 thuis tegen Bruchterveld 1. Zoals elke week was ook dit weer een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Bruchterveld was bezig om aansluiting met de kampioenskandidaten te krijgen en Voorwaarts kon met een overwinning iets ruimte creëren van de nacompetitieplekken 10, 11 en 12.

De wedstrijd werd gespeeld op een prima grasmat, waar het kort voor de wedstrijd nog op geregend had, waardoor er prima omstandigheden waren voor een mooie wedstrijd. Toen de wedstrijd begon, zagen we dat Voorwaarts zich wat had aangepast aan de tegenstander, waardoor er op het gehele veld druk kon worden gezet. Dit pakte al vrij snel goed uit, toen een voorzet van Mauro Slatius bijna in eigen doel werd gewerkt door een verdediger van Bruchterveld.

Bruchterveld speelde afwachtend en ‘gunde’ de bal aan Voorwaarts, en dat resulteerde na ruim een kwartier spelen in een prachtige aanval van Voorwaarts. Mauro stuurde Julian Slot de diepte in en Julian maakte vlak voor het doel de juiste keuze door de bal richting Jordy Harms te spelen. Jordy schoot de bal bij de tweede paal prima binnen en het was 1-0.

Voorwaarts was duidelijk de betere ploeg en kreeg enkele prima kansen. Een afgekeurd doelpunt, een penaltymoment en een scrimmage in het doelgebied van Bruchterveld vielen allemaal de kant op van Bruchterveld, waardoor het tweede doelpunt nog niet viel.

Vlak voor rust kreeg Bruchterveld hun eerste goede mogelijkheid, nadat een vrije bal vlak langs de tweede paal bij Voorwaarts vloog.

Enkele minuten voor rust zagen ze de tweede prima aanval van Voorwaarts, met weer Mauro, Julian en Jordy als afmakers. Helaas voor Voorwaarts schoot Jordy nu de bal rakelings naast het doel, waardoor de ruststand werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

Bij Voorwaarts werd er in de rust niet gewisseld. Bij Bruchterveld kwamen er twee verse krachten in het veld en werd er ook tactisch ingegrepen, waardoor ze al snel in de tweede helft meer druk op de achterhoede van Voorwaarts zagen.

Toch was de eerste goede kans in de tweede helft voor Mauro, die met zijn schot de voet van de keeper in de weg zag staan om tot een doelpunt te komen.

In de 60e minuut was het Yarnick Boertje, die zijn directe tegenstander de baas was en met een prima pass Bernd Bove aan het werk zette op de rand van het 16-metergebied. Bernd wist tot een schot te komen, die geblokt werd, maar de bal viel ondanks het gekraakte schot toch in het doel. 2-0

Voorwaarts kon niet lang genieten van deze twee doelpunten voorsprong, want twee minuten na de 2-0 wist Bruchterveld de 2-1 binnen te schieten. Net als vorige week, werd er door de achterhoede op gerekend dat het vlagsignaal van de grensrechter werd overgenomen door de scheidsrechter. Maar ook nu werd het vlagsignaal niet overgenomen en was het 2-1.

Na deze aansluitingstreffer zagen ze Bruchterveld erg veel druk zetten, waardoor Voorwaarts gedwongen werd om erg snel de lange bal te spelen. Dit zorgde voor veel ruimte op het veld waar beide teams ook gebruik van maakten. Bruchterveld kreeg twee goede kansen waar de bal op de buitenkant van de paal het dichtst bij een doelpunt was.

De grootste kans voor Voorwaarts kwam via Kilian Ekkel, die 1 op 1 richting de keeper niet wist te scoren.

Scheidsrechter Holterman besloot om veel tijd bij te trekken, maar toen het bijna half vijf was, floot hij tot opluchting van alles wat een Voorwaarts-hart had voor de laatste keer en was de overwinning voor Voorwaarts een feit.

Op basis van de eerste helft was het een verdiende overwinning, maar eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat op basis van de tweede helft een gelijkspel ook zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Voorwaarts had dit seizoen nog maar weinig wedstrijden op deze manier over de streep getrokken, hopelijk zouden er de komende weken nog meer volgen. Ze zullen het zien over twee weken tijdens de uitwedstrijd op zaterdag 4 mei SP Daarle 1 tegen Voorwaarts 1. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Arnout , Marijke,  Hugo, Carlijn en Amelie kunnen niet wachten om Nederland achter zich te laten en op wereldreis te gaan.