Afbeelding
Partnerbijdrage

Zo vind je het snelst de juiste freelancer voor jouw opdracht!

di 16 april 2024 Hardenberg

Een freelancer inhuren voor een klus? Dan is het goed om te weten dat je dit tegenwoordig ook heel goed online kunt regelen. Je bent dan geen tijd en geld kwijt aan dure recruiters of administratieve en financiële beslommeringen. Een freelancer inhuren betekent dat je een specialist in huis haalt die de kennis en kunde heeft om jouw opdracht met een goed resultaat te vervullen.

Alle praktische zaken uit handen

Het is aan te raden om je aan te melden op een platform waar opdrachtgevers en freelancers elkaar vinden. Je zet als opdrachtgever een opdracht uit en de praktische zaken worden uit handen genomen door dit platform. Je hoeft je dus niet meer druk te maken om zaken zoals contracten, de administratie en de facturatie, want dit gaat allemaal via het online platform. Zo kun je je weer helemaal gaan focussen op je corebusiness. En heb je met spoed een freelancer nodig? Ook voor spoedopdrachten kun je er terecht, tijdens de drukste maanden van het jaar en veranderende omstandigheden (burn-out, zwangerschapsverlof, noem maar op!).

Freelancers voor alle branches te vinden

Er zijn freelancers en interimmers te vinden uit alle branches, waaronder de publieke sector, marketing en communicatie, human resource, finance, IT, zorg en nog veel meer. Als freelancer of interimmer kun je bijvoorbeeld zoeken op “interim opdrachten financieel” om opdrachten te vinden als financial controller, business information analyst of adviseur planning en control. Als opdrachtgever kun je er dus ook op vertrouwen dat je een goede match kunt vinden.

In 3 stappen de juiste freelancer of interimmer vinden

Het vinden van de juiste freelancer of interimmer verloopt in 3 eenvoudige stappen:

1. Plaats de opdracht

De eerste stap is natuurlijk het plaatsen van de opdracht. Zorg er in ieder geval voor dat je opdrachtomschrijving duidelijk is, zodat je de juiste professional aantrekt voor jouw project. Met een heldere omschrijving vergroot je de kans op een succesvolle samenwerking.

2. Ontvang reacties

Online platforms maken gebruik van specialistische software die de opdracht naar de relevante professionals binnen de pool stuurt. Je krijgt binnen twee dagen reacties van de beste specialisten die beschikbaar zijn voor jouw opdracht.

3. Kies de beste match

Je maakt kennis met de kandidaten uit het lijstje en je kiest de perfecte match. Zonder tussenkomst van prijzige bemiddelaars, communiceer je rechtstreeks met jouw gekozen kandidaten.

En zo werkt het als jij de freelancer bent

Ben jij zelf de freelancer en op zoek naar een mooie opdracht? Dan kun je je natuurlijk ook aanmelden op het platform. Een goede voorbereiding is dan heel belangrijk voor het verkrijgen van nieuwe freelance-opdrachten, vooral omdat je in veel gevallen snel moet reageren. Zorg er dus voor dat je cv en profiel op het platform actueel en volledig zijn, zodat je direct kunt inspelen op nieuwe kansen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, maken platforms namelijk zelf ook al gebruik van slimme software om de juiste kandidaten te selecteren. Echter is proactief zijn ook heel belangrijk en kan het nooit kwaad om zelf actief te blijven zoeken. Bekijk dus regelmatig of er nieuwe opdrachten verschenen zijn, zodat je er direct op kunt reageren.

Afbeelding
Jongeren uit Den Ham helpen Armenië Twenterand 44 minuten geleden
Grens Heuvelen Classic op 8 juni
Toerclub H.W.V organiseert toertocht op 8 juni Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
"Een uitvaart moet vooral een waardevolle herinnering creëren" Partnerbijdrage 2 uur geleden
Afbeelding
Kerkdiensten van 9 en 12 mei Kerk 2 uur geleden
Afbeelding
Medische diensten van Hemelvaartsdag 9 mei en 11 en 12 mei Medisch 2 uur geleden