Afbeelding

Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP

wo 24 april 2024 Hardenberg

“Met heel veel plezier vertellen wij vanuit het IP Informatiepunt Regio Hardenberg aan gasten én inwoners wat er te ontdekken en te beleven is in onze prachtige gemeente en de fraaie omgeving.” Dat roepen de medewerkers in het IP. Kom heerlijk rondneuzen in de informatiewinkel vlakbij de Prinses Amaliabrug over de Vecht. Met ons uitgebreide aanbod van fiets- en wandelkaarten, folders, brochures en geschenken. En alle andere toeristische en recreatieve informatie over Hardenberg en het mooie Vechtdal.

Winkelstad Hardenberg

Dat alles in samenwerking ook met Winkelstad Hardenberg. Want in de winkelstraten en in de horecabedrijven en op de terrassen is het zo goed toeven. Alle redenen om gewoon ook even lekker binnen te wandelen in dat IP! Al was het alleen al om de bekende Stad Hardenberg Cadeaubon te halen in de informatiewinkel daar op het parkeerdek van de Gedempte Haven.

Leer historie en stad kennen

Hardenberg heeft een rijk verleden maar is dat voldoende bekend? Over de grote brand in 1708, over Aaltje Kraak, over het Wilhelminaplein, om zo maar iets op te noemen. Dat vragen alle vrijwilligers van het info team in het IP zich ook af. Is de bekendheid voor de toeristen voldoende? Maar ook voor Hardenbergers zelf en de nieuwe inwoners? Natuurlijk is er een plattegrond met 20 ‘stadsmonumenten’ verkrijgbaar waarmee men zelf op ontdekkingstocht kan gaan. Natuurlijk zijn er regelmatig stadswandelingen, in samenwerking met de Historische Vereniging HVH Met als startpunt museum ’t Stadhuus in de Voorstraat.

Oproep aan liefhebbers

Rezina Ramaker heeft in het regionale Informatiepunt een coördinerende taak en realiseert zich: “Er valt nog meer te doen voor ons als IP medewerkers. We onderschatten dat niet. Er is behoefte aan nieuwe collega’s die historische kennis in samenwerking met de historische vereniging willen uitdragen. Met name tijdens de reguliere stadswandelingen. Aan specialisten die het zelf ook leuk vinden en nieuwsgierig zijn om aan zelf ontdekking te doen over beleving van en in Hardenberg’. Ook om zélf meer kennis op te doen. Voor al die leuke contacten met al die mensen, recreanten en toeristen die van Hardenberg zo’n grote trekpleister maken. Lijkt dat je ook niet leuk? Meld je aan in het IP. En … is ook iets nieuws!”

Meer wandelingen

Binnenkort zijn er nieuwe ontdek en beleef mogelijkheden. In mei komt er een speciale bezinningswandeling langs 11 bordjes met inspirerende citaten om onderweg over door te praten. Thema’s zijn onder andere natuur, hoop, liefde, geloof, gezondheid, et cetera. Lees daarover binnenkort ook in De Toren. En dan is er Jan Kosters die als Hertog Jan van Hardenberg schalkse stadswandelingen gaat houden met vermakelijke vechtverhalen en sfeervolle en ook magische momenten. Grappige geschiedenisacts die jong en oud boeien. Rezina: ”Haal vooraf je kaartje en alle informatie in het Informatiepunt. De openingstijden van het IP Informatiepunt zijn: van 1 mei tot 1 september maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 1 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg gisteren
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen gisteren