Afbeelding
Harry Kruiper

Een dierenparade in Hardenberg: een impressie van voorbereidingen

wo 17 januari 2024 Hardenberg

Op 18, 19 en 20 januari wordt in de Evenementenhal in Hardenberg weer de Dierenparade Noordshow gehouden. Het is met bijna 10.000 kleindieren en siervogels de grootste dierenmanifestatie in ons land. Het evenement wordt gedragen door twee organisaties: Kleindier Liefhebbers Nederland KLN en de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers NBvV. Voor beiden hobby organisaties geldt dat het de Nederlandse Kampioenschappen zijn.

VOGEL 2024 en de keuring van de siervogels

Maandag brachten 621 deelnemers van de vogelbond NBvV uit het hele land hun favoriete vogels al naar de tentoonstellingshal. Dinsdag waren zo’n 65 keurmeesters bezig met het waarderen van de vogels van al die liefhebbers, totaal zo’n 5.200 gevederde vrienden. Vogel voor vogel worden ze in hun kooi aangereikt door de voordagers. Tijdens het geconcentreerd waarnemen van elk dier wordt de beoordeling in rubrieksonderdelen digitaal vastgelegd. Een dag later al kunnen de eigenaren individueel inloggen om te kijken hoe hun favorieten er vanaf gekomen zijn. Met vele kampioenen en andere prijswinnende vogels. En dat dus na alle moeite die ze het hele jaar door gedaan hebben om hun dieren in de beste conditie te laten zien. Voor die hele grote variëteit aan siervogels op de show.

Elders in de Evenementenhallen wordt alles opgesteld om woensdag de vele soorten konijnen, cavia’s, duiven in allerlei variaties te ontvangen. De standhouders die dierenvoeders, dierenbenodigdheden en al het andere waar de grote liefhebberij behoefte aan heeft, zijn ook bezig om hun waren uit te stallen. Vanaf donderdagmorgen 9 uur immers komen de liefhebbers zelf en het grote publiek immers de Dierenparade Noordshow bezoeken. En dat drie dagen lang tot zaterdagmiddag 16.00 uur.

De Dierenparade Noordshow, een totaal evenement

De NBvV is onderdeel van Dierenparade Noordshow. Datzelfde geldt ook voor de kleindierliefhebbers van KLN. De leden stellen er zo’n 5.000 sierduiven, konijnen en cavia’s tentoon, die de komende dagen onder de ogen van de bezoekers gewaardeerd worden en een(kampioens-) predicaat kunnen behalen.

Dierenparade Noordshow is toonaangevend in Europa. Een evenement waar veel bezoekers en ook gezinnen veel plezier aan beleven. Oók voor de jeugd is er van alles te doen. Er is een hal met knuffelhoek en een complete kinderboerderij. Voor meer info bezoekt men de site van de Noordshow.

Geopend voor publiek

Donderdag 18 januari is de hal open van 9.00 uur tot 21.00 uur. Op vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. Raadpleeg de website www.noordshow.nl ook voor het bestellen van E-tickets. Men kan eveneens aan de kassa tickets kopen. Parkeren is er alle dagen gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest werken hard aan de bouw van een replica van een plaggenhut in Dedemsvaart.
HVA bouwt plaggenhut Hardenberg 47 minuten geleden
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 19 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 22 uur geleden