Afbeelding
Harry Kruiper

Wat een derby’s in de vierde klasse C…

wo 8 november 2023 Hardenberg

Weekblad De Toren blikt elke maand vooruit naar één van de vele derby’s in de vierde Klasse C. Door de gereorganiseerde indeling van de KNVB is het een unieke klasse geworden waarin zeven verenigingen op fietsafstand van elkaar met zeven andere clubs strijden. Dat geldt voor sv Bergentheim, vv Bruchterveld, vv Hardenberg ’85, vv Kloosterhaar, sc Lutten, V.V. Avereest en vv Mariënberg. Deze keer Bruchterveld tegen Bergentheim.

Van de veertien verenigingen komen er zeven uit de gemeente Hardenberg. Hoe uniek is dat? Allemaal derbywedstrijden zoals je die wel zou mogen noemen. Sommige met een eigen naam. Zoals de ‘kanaalderby’ van vorige week vv Bergentheim tegen vv Kloosterhaar. 1-0 werd het. Op de ranglijst gaan de verschillen zich al een beetje aftekenen. 

Aankomende zaterdag worden er weer drie derby’s gespeeld. Benieuwd hoe die allemaal verlopen? Napraten doen ze dan in de Noppenveste, in Bruchterveld.

Want voorzitter Jan Pullen van de Tricolores uit Bruchterveld wacht zaterdag thuis tegen vv Bergentheim.

Jan: “Voor óns is dit de wedstrijd van het jaar. Ik verwacht een mooie aantrekkelijke wedstrijd. Er zit veel potentie in ons eerste. Bergentheim is wel lichtelijk favoriet. Maar ik teken voor een herhaling van het resultaat van de laatste uitwedstrijd tegen hen. Eén van de weinige keren dat we wonnen. Het zal zeker geen botte bijlen wedstrijd worden zoals vroeger wel eens het geval was. We zitten kort bij elkaar en kennen elkaar.“ En hoeveel supporters? “Misschien wel zo’n 300 voetballiefhebbers uit Banthum en Bruchterveld. Hier speelt immers het echte derbygevoel.” En voor jezelf? Er is immers voor jou maar één club, deze club tóch? Of niet? Een andere club bestaat er voor mij niet, zei je al. “Ja, helemaal. Als het jaarprogramma binnen is, zoek ik altijd eerst wanneer Bruchterveld tegen Bergentheim speelt. Voor mij wordt dát een echte voetbal beleefdag. Ik kom altijd al vroeg sfeer proeven. Dat is voor mij een thuis top voetbaldag.”

Hoe gaan jullie het dit seizoen doen?

“Geen degradatie willen we, sowieso in het linker rijtje, hoop ik. Ik heb er met deze trainer en spelers veel vertrouwen in. En trots op de vereniging uit 1968 met een mooie 300 + leden. Actief zoals ze met zijn allen voor de sportbeleving zijn. Dat geldt zeker ook op de jaarlijkse doe-dag. Wanneer al die vrijwilligers er zijn en iedereen mee doet! Super gewoon.

Wie zeker ook wel komt, is Jan’s neef. Het is voorzitter Bert Nijenhuis die met zijn vv Bergentheim mooi bovenaan staat en de tegenstander zaterdag is. “Maar het was vorige week wel een zwaar bevochten 1-0 zege tegen Kloosterhaar.” zegt Bert. “Met die drie punten zijn we achteraf behoorlijk blij mee. Maar belangrijk is ook dat we er blessurevrij uitgekomen zijn. Want dat heeft ons vorig jaar zo genekt! Degradatie toen. We hadden toen 4 langdurige uitvallers. Er staat nu een selectie waar de jeugd al lekker in meedraait. Ze passen er goed in en scoren ook wel regelmatig al.” En over tegenstander vv Bruchterveld uit? “Ze hebben daar best een goed en sterk elftal. Met name ook door spelers van HHC die hen kwamen versterken. Ja, omdat ze praktisch geen eigen jeugd hebben. Algemeen wordt er toch al iets meer van verwacht van ze. Vorige week kwamen ze met 2-2 uit Rijssen terug. Ze zijn momenteel een stabiele middenmotor. Het is een prachtige kleine club die alles mooi voor elkaar heeft. Maar we zullen er zaterdag flink hard voor moeten vechten. De ogen zijn als koploper wel op ons gericht.”

Einddoel van het seizoen, Bert?

“Zoveel mogelijk vrij van blessures blijven om hoge ogen te kunnen blijven gooien. Met toch minimaal één periodekampioenschap pakken. En zaterdags na afloop gezellig met elkaar een biertje pakken. We zitten met zijn allen, al die 7 gemeenteclubs, in een leuke competitie immers. Een competitie met lage buskosten. Want ook dat is mooi meegenomen.”

Afbeelding
Plankenkoorts speelt 'De nieuwe schooljuffrouw' Ommen 37 minuten geleden
Afbeelding
Repair Café Hardenberg 1 uur geleden
Vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest werken hard aan de bouw van een replica van een plaggenhut in Dedemsvaart.
HVA bouwt plaggenhut Hardenberg 2 uur geleden
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 20 uur geleden