Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet WK

Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen

wo 24 april 2024 Hardenberg Ingezonden

Op 20 april heeft Wim Kiwiet van sjoelvereniging De Kleppersjoelers Hardenberg het Nederlands Kampioenschap sjoelen gewonnen. Dit NK werd in Barneveld gesjoeld. Wim sjoelt al een aantal jaren in de hoogste sjoelklasse van Nederland, maar wist nog nooit het podium op het NK te bereiken. Dit keer was hij met hele mooie scores van 1492 en 1480 punten (gemiddeld 148,60) echter onbereikbaar voor de concurrentie.  De score van 1492 was zelfs een evenaring van de hoogste score ooit gesjoeld op 10 verschillende sjoelbakken. Wim mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen sjoelen noemen.

Het was sowieso een succesvol NK voor De Kleppersjoelers. In totaal hadden maar liefst 9 sjoelers zich in hun eigen sjoelklasse gekwalificeerd voor dit NK. In de D-klasse was er ook succes voor De Kleppersjoelers. Herman Brokelman behaalde in deze D-klasse met prima scores van 1406 en 1414 (gemiddeld 141,00) de hoogste totaalscore. Hij is daarmee Nederlands Kampioen sjoelen in de D-klasse geworden. Vlak hierachter eindigde clubgenoot Seine Kiwiet verrassend op de tweede plaats in deze klasse. Zijn mooie scores waren 1397 en 1417 (gemiddeld 140,70) en Seine kwam hiermee slechts 6 punten tekort op Herman Brokelman.

Jorn Tolsma had zich ook voor dit NK gekwalificeerd. Hij komt uit in de F-klasse. Enkele weken geleden brak Jorn echter zijn pols en deelname aan het NK leek niet meer mogelijk. Geluk bij een ongeluk was dat de breuk niet in zijn sjoelhand zat, zodat hij toch kon meedoen aan het NK. Met de pols in het gips sjoelde hij zeer knappe scores van 1245 en 1282 (gemiddeld 126,35) en behaalde hiermee een hele mooie tweede plaats in de F-klasse.

De 4 kleppersjoelers die het podium hebben bereikt werden tijdens de clubavond gehuldigd en in het zonnetje gezet.

Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 17 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 20 uur geleden