Afbeelding

Mannenkoor huldigt jubilarissen

vr 3 mei 2024 Twenterand

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop hield donderdag 2 mei zijn 73e ledenvergadering. Voorzitter Niek Kop leidde de 70 aanwezige koorleden bekwaam door de agenda.

Het koor telt vanwege een flink aantal nieuwe leden nog steeds ongeveer 100 leden en er zijn momenteel geen financiële zorgen dankzij de inzameling van oud papier. Het koor prijst zich gelukkig met dirigent Gezinus Veldman, die al meer dan 25 jaar leiding geeft aan de 1e en 2 tenoren, baritons en bassen.

Jubilarissen

Er werden drie jubilarissen gehuldigd. Henjo Lemans uit Vriezenveen en Réne Webbink uit Vroomshoop zijn beiden nu 25 jaar lid en Dick Steen uit Den Ham vierde zijn 50-jarige jubileum.

Erelid

De kroon spande echter Bertus Tekkelenburg uit Vroomshoop, die al liefst 65 jaar lid is. Hij vervulde diverse functies binnen de vereniging en is nog steeds actief als muziekbeheerder. Hij werd onder luid applaus benoemd tot erelid.

Open repetitie

Vorig jaar mocht het koor meewerken aan de officiële viering van Bevrijdingsdag in de Dominicanenkerk in Zwolle. Dat werd live uitgezonden op RTV Oost. Dit jaar heeft het koor al twee stijlvolle Passiestonden achter de rug in Geesteren en Vroomshoop. Op donderdagavond 30 mei staat er van 19.00 tot 20.00 uur een Open repetitie op het programma in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Een mooie gelegenheid om eens te proeven en te horen hoe zo’n koor repeteert. Bezoekers hebben gratis entree en krijgen na afloop koffie of thee. Ook een goed moment om lid te worden van dit gezellige, maar ook gedisciplineerde koor. Op zaterdagmiddag 13 juli wordt het zangseizoen afgesloten met een middagconcert in de hervormde kerk te Den Ham.

Erelid Bertus Tekkelenburg
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 17 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 20 uur geleden
Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 20 uur geleden