Afbeelding

Taalschool Hardenberg is verhuisd

wo 24 april 2024 Hardenberg

Wethouder Werner ten Kate opende donderdag 18 aprilde nieuwe locatie van de Taalschool in sporthal De Slag aan de Sportboulevard in Hardenberg. De ruimte op de bovenverdieping van sporthal De Slag werd verbouwd zodat de Taalschool hier haar lessen kan geven. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Wethouder Werner ten Kate: “De Taalschool had op haar huidige locatie te weinig ruimte. En ook vso-school De Ambelt had ruimtegebrek. De beide scholen krijgen hierdoor meer ruimte. Ook wordt de niet-gebruikte ruimte van sporthal De Slag nu zinvol gebruikt. 

De Nederlandse taal leren

De Taalschool geeft les aan jongeren van 12 tot 18 jaar die geen Nederlands spreken. Of de taal nog niet goed genoegkunnen lezen, spreken en schrijven. Als deze jongeren zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren, kunnen zij beterdoorstromen naar het voortgezet onderwijs of middelbaarberoepsonderwijs. De Taalschool is ontstaan uit een samenwerking van De Nieuwe Veste, Vechtdal College en Greijdanus College.

Verhuizing

Hiervoor gebruikte de Taalschool een gebouw samen met De Ambelt. Na de verhuizing van de Taalschool kan deze school voor speciaal voortgezet onderwijs meer leerlingenopvangen.

Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 18 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 20 uur geleden