Afbeelding
G. Brokelman

College bezoekt Buitengebied Gramsbergen

wo 24 april 2024 Hardenberg

Vrijdag 19 april heeft het college van B&W een werkbezoek gebracht aan Plaatselijk Belang Buitengebied Gramsbergen.

Het collegebezoek ging van start bij Terra Nova, een prachtig gelegen luxe vakantieverblijf aande Nieuwlandweg in Ane. Daar sprak de nieuwe wethouder Didi Dorrestijn haar dank aan Plaatselijk Belang uit voor de ontvangst. 

Op bezoek bij het melkveebedrijf van familie Fokkert

Het gezelschap ging met de bus verder door het mooie landelijke gebied van Ane, Anerveen en Holthone. Daar bezocht ze het melkveebedrijf van de familie Fokkert. Na ontvangst met koffie, Slatmankoek en zelfgemaakte kaas kreeg het college een presentatie van de heer Fokkert. Hij gaf een mooie en inspirerende inkijk in het bedrijf door de jaren heen. In 1991 heeft men zich hier vanuit Den Ham gevestigd. Daarna is het bedrijf in omvangbehoorlijk gegroeid. Na de presentatie kreeg het college nog een uitgebreide rondleidingdoor en rondom de melkveehouderij.

In de bus terug naar Ane

Het college stapte weer terug in de bus, op weg naar Ane. Onderweg vroeg voorzitter Rijstenberg nog aandacht voor de onoverzichtelijke situatie bij het viaduct over de N34. Men vindt het uitzicht vanaf de afrit van deN34 op het fietspad dat onder het viaduct vandaan komt slecht. Dit geldt voor verkeer dat uit de richting van Hardenberg komt. Plaatselijk Belang ziet hiervoor graag een oplossing.

Op bezoek bij Altena

In Ane bezocht het gezelschap Altena Classic Cars en Rally service. Dertig jaar geleden startte eigenaar Jan Altena met zijn vrouw dit bedrijf op. Het college kreeg een rondleiding door alle afdelingen van het bedrijf. Ze bezocht onder meer de werkplaats, de afdeling waar Altenaklassieke auto’s klaarmaakt om deel te nemen aan rally’s, en de showroom. 

Bijzondere tak van de autowereld

Altena Classic Cars Service richt zich onder meer op de rallysport. Dit doen ze voor zowel lange rally’s (zoals Amsterdam – Peking, 17.000kilometer) als kortere rally’s. In de showroomstaat een ruim aanbod aan classic cars die klaargemaakt zijn voor verkoop. Van een mooie Volkswagen bus tot Bentley’s uit de verre vorige eeuw. Het college heeft een prachtige inkijk gekregen in een bijzondere tak van de autowereld. 

Afsluiting van een geslaagde ochtend

Na dit bezoek ging het weer terug naar TerraNova. De geslaagde ochtend werd afgeslotenmet een goed verzorgde lunch van de familie Timmermans, eigenaren van Terra Nova

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 17 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 20 uur geleden