Afbeelding

Weidevogels hebben bescherming nodig

zo 2 mei 2021 Dedemsvaart

De vinder van het eerste kievitsei in de gemeente Hardenberg, Hans de Olde, is vorige week “getrakteerd” op een cadeaubon. Hij kreeg de bon overhandigd tijdens een werkbezoek van wethouder Alwin te Rietstap in gezelschap van Henk Heussinkveld, adviseur ontwikkeling landelijk gebied.

De bezoekers werden bij die gelegenheid op locatie in Dedemsvaart bijgepraat over de voortgang, de ontwikkelingen bij de weidevogelbescherming Avereest en de weidevogelstand in het veld door voorzitter Teus van den Bout. Ook werd gesproken over verschillende mogelijkheden binnen de gemeente Hardenberg om weidevogels te helpen.

Wulpennest geplunderd

Door Dries de Bruin, één van de vrijwilligers van het eerste uur, werd de wethouder bijgepraat over zijn vondst van een wulpennest, zijn tweede in 25 jaar. De eitjes zijn helaas nooit uitgekomen, want het nest werd voortijdig gepredeerd door een kraai, zo liet de Dedemsvaarter weten. De wethouder liet na afloop weten zeer te hebben genoten van het bezoek in het veld. Ondanks het coronavirus zijn de vrijwilligers volop in het veld aanwezig. Alle regels die door het RIVM gesteld worden nemen zij uiteraard in acht. Door LandschappenNL en Landschap Overijssel wordt ook aangegeven hoe om te gaan met de contacten onderling en met de agrariërs.

Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 22 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 23 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg gisteren
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand gisteren