Afbeelding

Wethouder beloont vinders eerste kievitsei.

vr 7 april 2023 Hardenberg

Vrijdag 24 maart, inmiddels is het alweer twee weken geleden, brachten Wethouder Alwin te Rietstap en Henk Huesinkveld een bezoek aan Weidevogelbescherming Aveeest.

Aanleiding hiervoor was het vinden van het eerste kievitsei van de gemeente Hardenberg op 15 maart door de groep van Franklin ter Horst. Dit jaar waren het Jan Jut en Ferdinand Redder die het eerste ei hebben gevonden. Ferdinand Redder heeft namens de beide vinders de waardebonnen in ontvangst genomen.

Afwijkend van voorgaande jaren heeft het bezoek niet plaatsgevonden op het land waar het eerste ei gevonden is, maar bij Franklin thuis omdat het voor Franklin niet mogelijk was het land in te gaan in verband met zijn ziekte. Maar het bezoek was hierdoor niet minder interessant en er werd onder het genot van een kopje koffie met de weidevogelbeschermers gesproken over het belang van de weidevogelbescherming en de ervaringen in het veld. Jaarlijks gaan de weidevogelbeschermers van maart tot en met juni het land in om de nesten van weidevogels te beschermen in samenwerking met agrariërs en loonwerkers.

Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 8 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 16 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 17 uur geleden