Afbeelding

Mariënberg neemt afscheid van trainer Visscher

wo 8 mei 2024 Hardenberg

Vanwege tegenvallende resultaten gaan vierdeklasser Mariënberg en haar hoofdtrainer Arjan Visscher per direct uit elkaar. 


Mariënberg staat voorlopig op de 11e stek van de competitieranglijst, wat inhoudt dat na afloop van de reguliere competitie er in die vervelende nacompetitie gestreden zal moeten worden voor lijfsbehoud. Helaas is de 13e plek, wat rechtstreekse degradatie inhoudt naar de 5e klasse, tevens niet ver weg. Heracles en Kloosterhaar staan respectievelijk slechts 1 en 2 punten onder de Westerparkbewoners. Kortom, het kan nog alle kanten op. Ook plek 9 ligt nog in het verschiet wat handhaving zou betekenen. Alles is nog mogelijk in deze rare competitie wat de klasse 4 C dit seizoen is.

De Technische Commissie vond het tijd om in te grijpen. Puur uit clubbelang en na geluiden uit de spelersgroep. “Een moeilijke beslissing en niet eentje die Mariënberg graag neemt ,maar eigenlijk onontkoombaar was,” aldus de vereniging.

Mariënberg wil ten koste van alles 4e klasser blijven. “Pas achteraf weten wij of dit een goede beslissing is geweest, maar we moesten dit besluit nemen”, aldus Bas de Lange namens de Technische Commisie van Mariënberg.

Geen vertrouwen

“Het blijft een vervelende situatie want Arjan heeft zich tot afgelopen zaterdag aan toe, altijd voor de volle 100% ingezet en er alles aan gedaan. Maar blijkbaar is het vertrouwen weg en de twijfel gerezen of Visscher het tij nog kon keren. Tijd voor actie.” De beslissing betekent een voortijdig afscheid van Arjan, die desondanks begrip toonde voor de beslissing. Niet leuk, maar het is even niet anders. Mariënberg wenst Visscher alvast veel succes met zijn klus volgend jaar bij Voorwaarts Westerhaar.

Trio neemt over

Assistent-trainer Theo de Lange zal samen met oud-eerste elftalspelers, Arjan Bolks en Arjan Peters, de honneurs waarnemen en proberen om Mariënberg in de 4e klasse te houden.Zij kennen het klappen van de zweep, ze waren ooit exponenten van de gouden lichting.

Tevens zal de ploeg zelf met een duidelijke reactie moeten komen de resterende 3 wedstrijden en eventueel nog in de na-competitie en dan vooral binnen de beruchte krijtlijnen.

Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 8 uur geleden