Afbeelding
Gert Stegeman

Koen Godeke bergt de handschoenen op

wo 8 mei 2024 Hardenberg

Koen Godeke (32) hangt na dertien seizoenen Bruchterveld, zijn keepershandschoenen zoals ze spreekwoordelijk zeggen aan de wilgen. Koen vindt het tijd voor zijn gezin. “Ik vind twee keer per week trainen een verplichting en binnenkort verwachten we ons vierde kind. Er is wel eentje te vroeg geboren, maar die tellen we wel mee. Het wordt tijd voor andere dingen.”

Hij liep al langer met de gedachte rond om te stoppen. “Vorig jaar zat ik ook al te twijfelen, maar er was niemand anders. Nu heb ik in februari de knoop door gehakt. Twee avonden ben je weg en ook de zaterdag is ingevuld. Vooral na afloop wil je wel even gezellig nazitten. Ik ga niet helemaal weg, want ik heb met de andere Godeke (Bert) afgesproken om elkaar af te wisselen als leider. Hij wil ook niet elke zaterdag, en op deze manier vullen we elkaar dan aan.” 

Ook de vertrekkende trainer Stephan Bloemendal is zeer te spreken over Koen. “Koen is misschien wel de meest onderschatte keeper, vorig jaar in de derde en nu in de vierde klasse. Dat komt waarschijnlijk door zijn postuur. Toch heeft hij al heel wat punten voor ons gepakt. Koen is een hele goede lijnkeeper, de vijf meter is zijn terrein. Vooral in één tegen één situaties is hij erg sterk. Daarnaast kan hij na zoveel seizoenen ook goed relativeren. Hij weet heel goed wat goed is wat beter kan.”

Kampioenschap

Mooie herinneringen heeft Koen nog aan het eerste kampioenschap van Bruchterveld in Daarle. “Ik was nog jong en dan is het extra leuk. Later zijn we ook nog een keer gepromoveerd en twee keer gedegradeerd. Kampioenschap is wel extra mooi, want je krijgt nog een medaille. Dit seizoen is wel heel bijzonder. Ik denk dat we veilig zijn, maar als er zaterdag rare dingen gebeuren dan kunnen we ook nog zomaar kampioen worden. Ik denk dat Bergentheim het gaat worden.” Ook Stephan Bloemendal denkt dat het op de laatste dag beslist wordt. 

Koen vindt dat Bruchterveld moeilijk scoort. “Dat is bij ons wel een punt, thuis tegen Voorwaarts kregen we zoveel kansen. Kijk als je een spits hebt die er twintig intrapt, dat scheelt een slok op een borrel.” 

Wat Koen ook nog helder voor de geest staat is de dood van Roland Strijker, die in Mariënberg verongelukte. “Dan is voetbal even niet belangrijk. Dat zijn wel dingen die je bij blijven. Dat hakt er dan wel in.” 

Bruchterveld liet zaterdag 4 mei punten liggen tegen DES en kijkt met een scheef oog naar beneden. Twee punten is het verschil tussen Bruchterveld en de gevaarlijke tiende plek. Winst op de Polderhoek zal moeten, anders kan het nog een vervelend einde worden. Het is toch een knotsgekke competitie. Nog drie wedstrijden en iedereen kan nog degraderen, terwijl niet iedereen kampioen kan worden. Het staat allemaal heel dicht bij elkaar en elke week zijn de uitslagen meer dan verrassend.

Afbeelding
Afbeelding
Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 1 minuut geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 5 uur geleden