Sc Lutten sterkste in streekderby tegen Kloosterhaar

ma 4 maart 2024 Hardenberg

SC Lutten heeft wederom goede zakengedaan op de ranglijst en heeft de voorsprong op de concurrentie vergroot, al moesten de supporters er afgelopen zaterdag lang op wachten. Lutten speelde thuis tegen Kloosterhaar, wat de laatste weken uitstekend in vorm is. In het eerste kwartier had Lutten het balbezit en was het de betere ploeg, wat resulteerde in een aantal gevaarlijke voorzetten en corners. Uit één van die corners viel dan ook de eerste goal, een hoekschop van Thorben Scholten werd door niemand aangeraakt en viel over de keeper in de verre hoek. Na de 1-0 werd Kloosterhaar sterker en gevaarlijker, het bracht steeds vaker via goede voorzetten de bal in de zestienmeter van Lutten. De verdedigers van Lutten moesten alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. In deze fase had Kloosterhaar misschien ook wel recht gehad op een strafschop, echter besloot scheidsrechter Veld anders, waardoor de voorsprong voor Lutten in stand bleef. Cruciaal moment in de wedstrijd was een spijkerharde overtreding van een speler van Kloosterhaar op Thorben Scholten. Gelukkig viel de schade mee, maar de scheidsrechter kon niet anders dan de speler van Kloosterhaar de rode kaart te tonen. Na rust moest Lutten de man meer situatie uitspelen en werd er een extra aanvaller ingebracht. Lutten kreeg meer druk en Kloosterhaar loerde op de ruimtes achterin. Die ruimte kwam er toen het even niet goed stond achterin bij SC Lutten, met een lange bal kwam de spits van Kloosterhaar 1 op 1 met doelman Lars Mulder die werd omspeeld en toen de overtreding maakte en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De spits bleef heel koel en zorgde voor de verassende gelijkmaker. SC Lutten ging met een man meer op jacht naar de voorsprong en kreeg steeds meer kansen maar tot een goal kwam het niet tot dat 10 minuten voor het einde David Koopman in de zestienmeter de bal met een omhaal op doel schoot. Hij liet de keeper van Kloosterhaar kansloos en zo kwam er alsnog de verdiende voorsprong. Bij de tien van Kloosterhaar brak er iets en vloeide de energie weg, enkele minuten later kon David Koopman zijn tweede van de dag maken: hij schoot knap raak via de binnenkant van de paal. De wedstrijd was gespeeld en de drie punten gingen naar Lutten. Alleen het toetje voor de supporters moest nog komen. In enkele minuten tijd wist invaller Rutger van der Graaf op prachtige wijze twee keer het net te vinden en bracht de eindstand op 5-1. Een wat geflatteerde uitslag maar wel een verdiende overwinning voor de koploper in de vierde klasse C.