Afbeelding
Partnerbijdrage

Ook bij deze zeven vrolijke gelegenheden laat je een bloemetje bezorgen

di 16 april 2024 Hardenberg

Er zijn veel meer momenten waarop je elkaar trakteert op een mooi en vrolijk boeket bloemen. Wist je dat de traditie van bloemen geven al een gewoonte was bij de oude Grieken en Egyptenaren? En dat in andere landen bloemen hopeloos duur zijn, zodat vaak gekozen wordt voor de plastic variant? Wat dat betreft hebben we andermaal geluk in Nederland te wonen; hier zijn bloemen het hele jaar door vers verkrijgbaar. En anno nu is het laten bezorgen van een geurig boeket een kwestie van enkele handelingen op je telefoon, tablet of laptop. Niet alleen bij verjaardagen trouwens. Zeven gezellige gelegenheden waarbij bloemen ook van mensen houden, en andersom.

Het salaris is binnen – en dat is absolute rijkdom

Voorheen werd het ontvangen van het maandsalaris uitbundig gevierd op de vrijdag. Waarom zouden we dat niet weer doen? We zien het vaak niet eens meer omdat het geld digitaal opgeslagen wordt, maar eigenlijk is het pure rijkdom: na een maand werken beloond worden met een som geld om behalve je vaste lasten te betalen, ook wat leuke dingen te doen. Een absolute no go is natuurlijk het benzinestation boeket. Nee, je zoekt met zorg een kleurig boeket uit om je partner mee te verrassen. 

Nieuwe baan: fris begin met motiverende vrolijkheid op het bureau

Om in werksferen te blijven: wie een nieuwe job heeft veroverd, dient op gepaste wijze gefeliciteerd te worden. Bloemisten maken daar graag een vrolijk pakket voor, eventueel inclusief kaartje met persoonlijke, originele tekst. Zelden geeft iemand een uitgebreid feest om te vieren dat hij van baan wisselt, maar dat wil niet zeggen dat er niet even stilgestaan mag worden bij de carrièremove, want gedurfd is deze zet vrijwel altijd. Wens diegene succes en een fris begin met een mooi boeket op zijn bureau: dat motiveert. 

Eindexamen (geslaagd of niet, dat maakt niet uit)

De schooltas hangt aan de vlaggenstok: een mooie, typisch Hollandse traditie om te laten zien dat je een eindexamen succesvol hebt afgelegd. Daar hoort die andere typisch Hollandse traditie bij. Stuur een boeket en feliciteer diegene met deze mijlpaal. Is de scholier in kwestie ondanks al zijn inspanningen gezakt? Dan biedt een bloemetje troost: volgend jaar beter. 

 

In een nieuwe woning is altijd plek voor een bloemetje

In de meeste gevallen is een verhuizing eveneens een positief gestemde aangelegenheid. Tijdens die nieuwe start in een woning die nog veelal rommelig is, herinnert een bloemetje eraan dat jij altijd voor de nieuwbakken huizenbezitter (of huurder) klaar staat. Want dat zet je op het begeleidende kaartje, naast vanzelfsprekend veel geluk. 

 

Sportief gebaar: bloemen voor de jubilerende tegenstander

Sport verbroedert nog meer als teams zich in elkaar verdiepen. Komt er een jubilerende tegenstander op bezoek, dan zet je een aantal boeketten klaar om ze hiermee te feliciteren. Het zal ongetwijfeld bijdragen aan de sfeer op het veld, en achteraf. Dus niet alleen als een ploeg kampioen wordt, zijn bloemen een mooie manier om dit te vieren. 

 

Bloemen als wekenlange reclame in nieuw bedrijfs- of horecapand

Andere verhuizing: de doorstart van een bedrijf of horeca-onderneming in een nieuw pand wordt mooier gemaakt met bloemen, die in de weken na de feestelijkheden anderen eraan herinneren dat hier dapper ondernomen wordt. De bloemen dienen dus ook als vorm van reclame. 

Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 4 uur geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 9 uur geleden