Afbeelding
Partnerbijdrage

Alles wat je moet weten over zakelijke autoverzekeringen

ma 18 maart 2024 Hardenberg

Het hebben van een auto voor zakelijk gebruik brengt extra verantwoordelijkheden met zich mee, waaronder het zorgen voor de juiste verzekering. Of je nu een eigen bedrijf hebt of in dienst bent bij een organisatie die bedrijfsvoertuigen ter beschikking stelt, het is belangrijk om te begrijpen welke opties beschikbaar zijn. In dit artikel bekijken we wat een zakelijke autoverzekering inhoudt en welke verschillende soorten dekkingen die beschikbaar zijn.

Wat is een zakelijke autoverzekering?

Een zakelijke autoverzekering is een speciale vorm van autoverzekering die is ontworpen om voertuigen te dekken die worden gebruikt voor zakelijke doeleinden. Denk dan aan een personenwagen om klanten te bezoeken, of aan een bestelauto waarmee producten bezorgd worden. In principe is een zakelijke autoverzekering qua dekking redelijk vergelijkbaar met een particuliere autoverzekering. Het verschil is natuurlijk dat een zakelijke polis is bedoeld voor auto’s van de zaak en een particuliere polis niet.

Welke soorten verzekeringen zijn er?

Wil je bijvoorbeeld een bestelwagen verzekeren, dan zijn er een aantal verschillende soorten dekkingen waar je uit kunt kiezen. Hieronder bespreken we de opties.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering te kiezen. Dat geldt voor alle auto’s in Nederland, anders mogen ze niet de weg op. Deze verzekering dekt de schade die je met je auto aan anderen of andermans spullen aanricht. Vaak krijg je bij deze polis ook juridische hulp bij een conflict dat te maken heeft met de auto van de zaak. Deze polis is vooral interessant voor auto’s ouder dan 10 jaar.

WA+ beperkt casco

De WA+ beperkt casco verzekering biedt naast de dekking van WA ook dekking voor schade aan je eigen auto door dingen als diefstal, brand, storm, ruitbreuk, en aanrijdingen met dieren. Dit is een vaak gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.

WA+ volledig casco

Ook wel bekend als allrisk verzekering, biedt deze polis de meest uitgebreide dekking. Naast dekking voor schade aan derden en schade door de gebeurtenissen genoemd bij de beperkt casco variant, dekt deze verzekering ook schade aan je eigen auto als gevolg van een ongeval, ongeacht wie er schuldig is. Dit is vaak de beste keuze voor nieuwe of duurdere voertuigen. Voor auto’s jonger dan 6 jaar is dit de meest gekozen polis.

Hoeveel kost het?

Voor je een polis afsluit, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de kosten. Helaas kunnen we je niet op voorhand vertellen wat je maandelijks kwijt zult zijn aan premies. Er zijn namelijk meerdere verschillende factoren die invloed hebben op de hoogte van de premie, dus voor elke auto geldt een ander tarief. Gelukkig kun je wel snel online berekenen hoeveel je per maand zult moeten betalen. Op de website van de verzekeraar vind je vaak een online tool om hier achter te komen. Staar je echter niet blind op de kosten, want een goede verzekering is uiteindelijk een investering die ervoor zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt doorgroeien met je bedrijf. 

Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 5 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 7 uur geleden