Afbeelding

Olde Vechte opent poort

ma 15 april 2024 Ommen

Openluchtbad ‘Olde Vechte’ in Ommen maakt zich klaar om het nieuwe zwemseizoen in te luiden, want op 29 april opent openluchtbad Olde Vechte haar deuren voor weer een zomer vol zwemplezier. Alle zwemliefhebbers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de start van het seizoen en te genieten van een verfrissende duik in het prachtige zwembad.

Om ervoor te zorgen dat alles klaar is voor de grote dag, hebben enthousiaste vrijwilligers zich afgelopen zaterdag, 13 april, verzameld om het zwembad schoon te maken en klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Deze inspanningen zullen ervoor zorgen dat alles gereed is voor een seizoen vol waterpret.

Overstroming

Afgelopen winter heeft het zwembad echter ook de nodige uitdagingen gekend. In december 2023 werd het zwembad geconfronteerd met hoge waterstanden in de rivier de Vecht, die het hoogste waren in meer dan 25 jaar. Deze buitengewone situatie resulteerde in buitengewone overstromingen. Ook het terrein van het zwembad stond volledig onder water. Gelukkig kwam het water bij de gebouwen tot slechts een centimeter onder de drempel.

Nieuwe openingstijden

Dit seizoen heeft openluchtbad Olde Vechte haar openingstijden weer uitgebreid naar aanleiding van het succes van vorig jaar. Na positieve reacties en een toenemende interesse in de vroege ochtendsessies, heeft het bad besloten om dit aanbod uit te breiden. Op maandag, dinsdag en donderdag zullen de deuren al om 7 uur ‘s ochtends openen, waardoor zwemmers de gelegenheid krijgen om voor aanvang van hun werk of andere verplichtingen baantjes te trekken. Deze uitbreiding geeft zwemliefhebbers een extra kans om hun dag fris en energiek te beginnen met een vroege zwemsessie.

Abonnementenverkoop

Het openluchtbad Olde Vechte biedt een voordelige voorverkoop van abonnementen aan voor het aankomende zwemseizoen. Met een persoonlijk abonnement hebben zwemliefhebbers de mogelijkheid om gedurende 19 weken onbeperkt te genieten van het zwembad. Voor gezinnen wordt het nog voordeliger als zij minimaal drie abonnementen afnemen. De voorverkoop is reeds van start gegaan, waarbij aanvragen online kunnen worden ingediend via de website www.openluchtbadoldevechte.nl/tarieven/abonnement-aanvragen/ , dit kan nog tot uiterlijk 28 april, daarna gelden de reguliere prijzen. Liever niet online, dan kan ter plekke op 20 april tussen 13.00 en 15.00 uur een abonnement gemaakt worden. Neem dan een pasfoto mee. Op dat moment kan ook je abonnement opgehaald worden.

Gastvrij 

Openluchtbad Olde Vechte heeft als stichting met behulp van vrijwilligers de afgelopen 10 jaar een reputatie opgebouwd als een fijne bestemming voor zwemliefhebbers, ongeacht het weer. Het bad verwelkomt bezoekers met goede voorzieningen in een gastvrije sfeer, waardoor het een ideale plek is voor familieplezier, inspanning én ontspanning, zelfs op minder mooie dagen. Daarnaast wordt het bad extra aangekleed en verzorgd door de vrijwilligers van de groenploeg, die met prachtige bloemen en planten zorgt voor een fraaie omgeving. Bovendien wordt het bad milieubewust verwarmd met behulp van zonne-energie. Vorig jaar zijn maar liefst 124 zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor het bad niet alleen duurzamer is, maar ook een warme en comfortabele zwemervaring biedt aan alle bezoekers. Als je het ook belangrijk vindt dat deze faciliteit in Ommen behouden blijft voor Ommen en je hierin wilt ondersteunen, aarzel dan niet om je aan te melden als vrijwilliger.

Afbeelding
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 15 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 18 uur geleden
Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 19 uur geleden