40-jarige jubilaris Jannie van Hell
40-jarige jubilaris Jannie van Hell H. Groenewold

Vrouwen van Nu Dedemsvaart: eerste afdelingsavond in het nieuwe jaar

do 25 januari 2024 Nieuws Ingezonden

Maandagavond 24 januari is de eerste afdelingsavond voor de Dedemsvaartse Vrouwen van Nu. Dit is de algemene leden vergadering waarbij o.a. het jaarverslag, financieel verslag en begroting voor het nieuwe jaar wordt besproken. Er zijn 2 jubilarissen: Jannie van Hell is maar liefst 40 jaar lid. Ze was 26 toen ze lid werd van wat eerder Plattelandsvrouwen heette. Ze is een heel actief lid, zit in allerlei commissies en regelt daar graag activiteiten voor. Voor dit alles krijgt ze een mooie bos bloemen, een oorkonde en een presentje. Janna Luning is 25 jaar lid. Helaas kan ze niet bij deze avond aanwezig zijn. Er is al een afspraak gemaakt dat 2 bestuursleden haar bezoeken en haar ook een bos bloemen, een oorkonde en een presentje overhandigen. Annie Hommes wordt verrast met een bos bloemen omdat ze jarenlang contactdame is geweest. Er is een bestuurswisseling. Gea Kuipers is voorzitter af en wordt opgevolgd door Greetje van der Wijk en Harma Groenewold die er een duobaan van maken: voorzitter/secretaris. Hanny Jans neemt het stokje over van penningmeester Annie Oosting. Voor Gea en Annie worden een paar gedichten voorgedragen en ook zij krijgen een mooie bos bloemen als dank voor hun inzet.

Na de pauze is er een quiz: petje op petje af. Waren nog best lastige vragen. Bij de vraag uit welk land een croissant afkomstig is moest gekozen worden uit Frankrijk en Oostenrijk. Op 1 na had iedereen het fout. Het is van oudsher een Oostenrijks ontbijtbroodje. Weer wat geleerd.

Er waren 68 vrouwen aanwezig deze avond. Er zijn 9 afdelingsavonden en 2 thema-ochtenden per jaar. Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op onze website: www.vrouwenvannu.nl/dedemsvaart

Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 8 uur geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 13 uur geleden