Start van het rondje door Hardenberg
Start van het rondje door Hardenberg TM

Scoot zoals het moet

wo 8 mei 2024 Hardenberg Ingezonden

Scoot zoals het moet

Onder dit motto namen afgelopen dinsdagmiddag 12 gebruikers van scootmobielen deel aan een opfriscursus. Deze cursus was georganiseerd door de afdeling Hardenberg van Veilig Verkeer Nederland. De cursus was bedoeld voor mensen die onlangs een scootmobiel hadden aangeschaft of er bijvoorbeeld na de winterperiode weer vertrouwd mee wilden raken. Nadat de gebruikers welkom waren geheten in de Schakel werd er begonnen met een stukje theorie. Waar mag de scooter rijden, waar dient de bestuurder rekening mee te houden en welke rechten en plichten zijn er. Een belangrijk punt blijft de snelheid.

Na deze uitleg werd de groep in tweeën gedeeld, waarbij een groep naar het parcours ging naast de Schakel. Dit was uitgezet door Joy Woelders van Kymco EnJoy. Hier konden de gebruikers op een duidelijke en rustige manier behendigheidsproefjes doen om een goed gevoel te krijgen met hun scootmobiel. Daarnaast was er ruimte om wat technische problemen op te lossen. De bandenspanning werd nog wel eens verwaarloosd, terwijl een goed bandenspanning de actieradius van de scootmobiel kan verlengen.

De tweede groep ging onder begeleiding van vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland een toertje maken door Hardenberg. Hierbij was een route uitgekozen waar wat “hindernissen” in zaten die men anders niet zo snel zou nemen. Ook werd er een rondje door de Albert Heijn gereden om goed rekening te kunne houden met smalle doorgangen en winkelend publiek. Dit werd door de bestuurders bijzonder op prijs gesteld, want hierdoor werd het zelfvertrouwen vergroot.

Nadat groep twee terug was werd er gewisseld zodat alle deelnemers beide onderdelen konden doen. Ook het publiek was duidelijk enthousiast over deze cursus en gaf ons alle ruimte.

Toen de tweede groep het rondje Hardenberg had afgelegd werd er afgesloten met een kop koffie en kregen de scooters nog een brochure mee met informatie over het gebruik van de scootmobiel. De middag werd zowel door de vrijwilligers als door de scootmobiel gebruikers als zeer zinvol ervaren en zal zeker herhaald worden.

Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 10 minuten geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 3 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 6 uur geleden