Afbeelding
Gert Stegeman

Tygo en Lenn talentjes in de dop

wo 8 mei 2024 Hardenberg

FCC De Vaart is een grote BMX vereniging uit Dedemsvaart. Nick Kimman kwam van deze mooie club. Misschien dat Tygo Hutten (11) en Lenn Hutten (9) in zijn voetsporen kunnen treden. Beiden vinden het hartstikke leuk en zijn razend enthousiast.

Vader Arjan Hutten (42) zelf ooit een verdienstelijk schaatser is er maar druk mee. Naast dat hij druk is met zijn drie zoons is hij ook nog penningmeester van de club. Ook moeder Karin staat volledig achter de sport van de kinderen. Tygo is al een keer Overijssels Kampioen geweest. “In 2022  was ik eerste en vorig jaar tweede.Ik hoop op 6 april in Ommen weer de beste te zijn.” Tygo vindt vooral springen en achterwielen heel gaaf. “ Dat achterwielen heb ik geleerd van Lisa Mepschen.” En Lisa Mepschen is niet zomaar iemand, want ze werd vorig jaar in Glasgow wereldkampioen. Volgens Lisa zijn het wel twee gastjes die wat kunnen. “Het zijn wel talentjes.”

Volgens vader Arjan zijn ze technisch best wel goed. “Dat achterwielen is een bepaalde techniek, dat je al pompend je snelheid opvoert. Je moet daar wel gevoel bij hebben. Ze hebben het beide wel.
Tygo die al behoorlijk hard kan trappen beaamt dat. “Hoe harder je gaat, hoe meer het op techniek aankomt. Dan wordt het steeds moeilijker.” Beiden zijn al wat jaartjes bezig. Tygo gaat is vierenhalf jaar bezig en Lenn drie jaar. Tygo is al serieus met zijn sport bezig. “Ik mag straks naar de Topsport school in Zwolle van Landstede.” Dat is niet voor iedereen weg gelegd. Vader Arjan is best wel trots op. “Er waren twee plekken en zeven gegadigden , dus als je er dan uitgekozen wordt is wel mooi. Lenn is wat jonger en nog wat speels, maar dat is niet erg. Plezier is het belangrijkste.”
Arjan ziet ook dat FCC de Vaart vaak met een grote groep aan wedstrijden meedoet. “Als we binnenkort naar Ommen gaan, dan zijn we al gauw met een groep van vijftig. Het is altijd gezellig. Het is dan wel een individuele sport, maar met zijn allen is het toch leuk. We hebben ongeveer 115 leden en 90% is jeugd.”
Tygo traint al snel drie tot vier keer per week. “Elke keer een uurtje en in de winter (oktober tot maart) vaak twee uur.” Hij heeft nog wel ambities. “Hoog eindigen op een Nederlands Kampioenschap maar meedoen op een Wereld Kampioenschap lijkt me helemaal geweldig.” Binnenkort gaan ze ook Europa in. Begin juni gaan ze naar Tsjechië en staan er nog meer Europese wedstrijden op het programma. En niet vergeten het NK in Wijchen. Tygo en Lenn hebben er wel zin in.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 37 minuten geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 54 minuten geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 7 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 7 uur geleden