Afbeelding
Ruud Ploeg

‘OpStap’ in natuurgebied Beerze

zo 11 juni 2023 Hardenberg

In de serie ‘OpStap’ verzorgt Landschap Overijssel op dinsdagavond 27 juni een excursie in natuurgebied Beerze. Onder leiding van twee gidsen maakt men een prachtige wandeling in dit gevarieerde gebied. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie van het gebied. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Het natuurgebied Beerze, in de gemeente Ommen, is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids lopen de deelnemers door en langs een aantal van deze landschapstypen en kan men genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. De gids vertelt hier alles over. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel wordt aanbevolen voor deze excursie.

Wie mee wil wandelen, dient zich van tevoren aan te melden via: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 20 personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.


Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2023

Afbeelding
Inzameling oud papier Hardenberg 4 minuten geleden
Afbeelding
PvdAGroenLinks reikt duimen uit Twenterand 15 minuten geleden
Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 9 uur geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 11 uur geleden