Afbeelding

Hoe gaat 50PLUS Hardenberg verder en waar is 50PLUS Hardenberg mee bezig?

wo 26 mei 2021 Hardenberg

Afgelopen tijd is er binnen 50 PLUS partijen, zowel landelijk als plaatselijk veel stof opgewaaid. Landelijk het vertrek van de fractievoorzitter in de Tweede Kamer en plaatselijk vertrek van een lid van 50PLUS uit de gemeenteraad van Hardenberg naar een andere politieke partij. Gelukkig is dit niet alleen een punt bij 50PLUS maar zijn er meer partijen die hiermee te maken hebben. Dat iemand zich niet kan vinden in de regels binnen 50PLUS kan gebeuren. Alleen de zetel meenemen is minder charmant. Wij zijn ons er terdege van bewust dat iedereen volgens de Kieswet in persoon wordt gekozen, maar toch willen wij hier de aantekening bij maken dat iemand gekozen is door de kiezer die een warm hart toedraagt in dit geval aan 50PLUS. De standpunten van een andere politieke partij kunnen compleet anders zijn dan die van 50PLUS maar daar gaat iemand dan wel deel vanuit maken die gekozen is voor andere standpunten.

Af en toe komt bij ons als fractie van 50PLUS Hardenberg de vraag binnen hoe gaan jullie verder. Het antwoord daarop is niet zo moeilijk, 50PLUS blijft gewoon vertegenwoordigd in de gemeenteraad van de gemeente Hardenberg. Ook bij de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad in 2022 zal 50PLUS weer meedoen. Met de voorbereidingen voor deze verkiezingen zijn wij reeds begonnen. En alle inwoners van de gemeente Hardenberg kunnen er ook van overtuigd zijn dat wij komen met een volledig verkiezingsprogramma waar zowel de belangen voor ouderen maar ook voor jongeren centraal zullen staan. Dit is de toekomst. Maar de actualiteit op dit moment is o.a. het verplaatsten van de sportvelden in Dedemsvaart naar de Kotermeerstal. Gezien dat dit hoge kosten met zich gaat meebrengen blijft het standpunt van 50PLUS Hardenberg ook ga het huidige sportveld renoveren zodat dit weer voldoet aan alle nu gestelde eisen. Een ander punt van de laatste tijd binnen de gemeenteraad was de inventarisatie van panden met een bijzondere waarde. 50PLUS Hardenberg heeft bij de behandeling direct aangegeven dat zij het “oude ziekenhuis” miste in deze opgave. Het kan niet zo zijn dat aan de ene kant alles gesloopt kan worden en aan de andere kant alles volledig moet worden beschermd. Natuurlijk wil 50PLUS Hardenberg ook de panden met speciale waarde blijven behouden voor de volgende generatie, maar helaas moete wij dan vaststellen dat er inmiddels gigantisch veel en ook veel historische panden onder de slopershamer zijn verdwenen.

Ook de windmolens in het gebied Bergentheim, Kloosterhaar, Sibculo blijft 50PLUS Hardenberg op de voet volgen. Wij zijn als 50PLUS Hardenberg ons er terdege van bewust dat de Regionale Energietransitie (RES) verplichtingen met zich meebrengt richting gemeente. Maar naar mening van 50PLUS Hardenberg kan het ook niet zo zijn dat net over de grens aan Duitse zijde en aan Nederlandse zijde windmolens worden geplaatst in dit gebied. De gemeente en ook de gemeenteraad heeft naar het oordeel van 50PLUS Hardenberg ook de plicht om voor de inwoners in dit gebied, dit gebied leefbaar te houden. 50PLUS Hardenberg zal dit plan ook met veel belangstelling blijven volgen.

We kunnen dus stellen dat 50PLUS Hardenberg nog springlevendig is.

Gijs Schuurman

50PLUS

Afbeelding
PvdAGroenLinks reikt duimen uit Twenterand 8 minuten geleden
Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 9 uur geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 12 uur geleden