DOEN'22
DOEN'22

Verder kijken dan je neus lang is...

wo 8 mei 2024 Politiek lokaal

Woensdag 30 mei bent u van harte uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van onze gemeente. Centraal staat de vraag: Waar willen we staan als gemeente Hardenberg in 2050? Dit is de aftrap van het werken aan onze langetermijnvisie op het beleid van de gemeente. Wij geloven bij DOEN’22 dat ware politieke voortuitgang niet bereikt wordt door van verkiezing naar verkiezing te leven. Het vereist een vooruitziende blik en een constánte inzet voor verbetering. Daarom streven we ernaar om verder te kijken dan de korte termijn, en ons te richten op wat echt belangrijk is voor de inwoners van de gemeente Hardenberg, nu en in de toekomst.

Missie

Onze missie blijft onveranderd: Hardenberg veiliger en beter maken voor huidige en toekomstige generaties. We zetten ons in voor alle 29 kernen van onze gemeente, met een lokaal georiënteerd, betrouwbaar en deskundig team dat continu gericht is op verbetering.

Veiliger

Veiligheid is één van onze speerpunten. Het gevoel van veiligheid is in de regio Vechtdal in twee jaar tijd afgenomen. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het CBS. 26,9 procent van de inwoners voelt zich in de eigen buurt wel eens onveilig, tegen 23,7 procent bij de vorige monitor. Van die groep voelt 1,5 procent zich zelfs vaak onveilig: meer dan de 0,9 procent van twee jaar geleden. Dat is ook niet zo raar, want de criminaliteit is toegenomen. 12,9 procent van al onze inwoners was het afgelopen jaar slachtoffer van traditionele criminaliteit, een stijging ten opzichte van twee jaar geleden, toen het nog om 10,4 procent ging. Ook het aantal gevallen van huiselijk geweld is met 15% gestegen in onze gemeente. Dat moet echt anders. Het meest recente voorbeeld: Notabene in de nacht van 4 mei, heeft er bijvoorbeeld een mishandeling plaatsgevonden op het Klepperplein in Hardenberg. Het slachtoffer is waarschijnlijk door meerdere verdachten mishandeld. Hij liep hierbij letsel op en moest hiervoor naar het ziekenhuis. We wensen het slachtoffer heel veel sterkte en hopen dat de politie de daders snel pakt, want dit is onacceptabel.

Een visie van vertrouwen en groei

We hebben de ambitie om Hardenberg te transformeren tot een gemeente die dient als voorbeeld voor andere Nederlandse gemeenten; een gemeente die erkend wordt als de meest aantrekkelijke plek van Nederland om te wonen, werken en te recreëren. Onze visie bouwt voort op de fundamenten van betrouwbaarheid, vertrouwen en constante verbetering. Daar willen we met z’n allen de schouders onder zetten en hebben we u ook bij nodig.

Samen de gemeente Hardenberg vormgeven

We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan dit proces en samen de toekomst van onze gemeente vorm te geven. We doen dit in het MFA in De Krim. U bent van harte welkom vanaf 20.30 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op www.doen22.nl


Piet-Cees van der Wel en Erik Volkers, DOEN’22

Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 11 minuten geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 6 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 7 uur geleden