De Toren Nieuws Succes van Hardenbergse piraten blijft niet onopgemerkt in Hilversum

Succes van Hardenbergse piraten blijft niet onopgemerkt in Hilversum

Nieuws
28 Aug

In Jeroen van Inkel's ochtendshow 'Je Dag is Goed' (NPO Radio 5) zijn de nominaties voor de Online Radio Awards 2018 bekend gemaakt. De awards zijn een initiatief van de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl, waarbij voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis prijzen worden uitgereikt voor 'internet only' radiomakers en podcasters. In de stemperiode heeft het publiek ruim 15.000 maal gestemd op hun favoriete online station, podcast en presentator.

Tussen de vele grote namen uit het radiolandschap, staat verrassend genoeg een Hardenbergse piraat. Station Kleine Jager uit Hardenberg draait samen met collega piraten uit de gemeente zoals Peter in de ether, station Allie Amstel, radio Musicpower en de Maiskoel fm onder de gemeenschappelijke noemer 'Olympia Radio'.

Olympia radio

Olympia radio is een stichting met piraten die vroeger illegaal plaatjes draaiden. Na het oplopen van de boetes tot € 45.000 voor het illegaal uitzenden op de FM band, heeft Olympia Radio de stap naar het internet gemaakt. Hiervoor is een stichting in het leven geroepen die zich inzet voor het behoud van piratenmuziek. Nu, 4 jaar na de start van Olympia Radio, is het station uitgegroeid tot de grootste online radiozender in zijn genre. En dat succes is in Hilversum niet onopgemerkt gebleven.

Na vele concurrenten achter zich te hebben gelaten, neemt Olympia Radio het op tegen Soulshow Radio, Grand Prix Radio, KX Radio en XM Radio. Uit de bovenstaande genomineerden kiest de jury de uiteindelijke winnaar. De jury van de Online Radio Awards 2018 bestaat uit: Pierre Papa (Radiocoach); Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl); Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR); Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF; Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer); Adam Curry (Mediaondernemer)

Freddy Sallomons (oprichter Olympia Radio): "We zijn enorm blij met deze nominatie. We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt aan het professionaliseren van ons station. We zijn inmiddels met bijna 60 DJ's, waarmee we 24 uur per dag, 7 dagen per week een grote variatie aan piratenmuziek uitzenden. We hebben op het juiste moment de stap naar online radio gemaakt. De afgelopen jaren is de populariteit van online radio sterk gestegen en Olympia Radio behoort daarbij inmiddels tot de grotere online radiostations van Nederland."

Evert-jan Valkman (DJ bij Olympia Radio): "Die award gaat mee naar Hardenberg! Edwin Evers mag zijn borst nat maken, want hij krijgt er binnenkort wat concurrentie bij uit zijn woonplaats."

Peter Contant (voorzitter verenigde-Online Radiostations): "Het is duidelijk dat deze verkiezing bij velen leeft. Ook uit de reacties die we gekregen hebben blijkt een groot enthousiasme voor online radio en podcasten. Alle genomineerden hebben op hun specifieke terrein grote kwaliteiten. Die zijn herkend door het publiek. Het inspireert de jury om de komende weken een definitieve keuze te maken wie de winnaars worden."

Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl): "De genomineerde online stations, podcasts en presentatoren laten goed zien hoe hoogstaand en divers het online radio- en podcast landschap is. Voor de jury wacht de zware taak om hier per categorie de winnaar uit te kiezen."

Bekendmaking

Op dinsdag 4 september om 17.00 uur worden tijdens Dutch Media Week de winnaars van de Online Radio Awards bekend gemaakt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Voorafgaand aan de Awardshow wordt er een Cross Media Café over online radio en podcasting georganiseerd met sprekers als Annick van der Leeuw (BNR), Lindsay Mossink (Nu.nl) Herbert Codée (De Radio Podcast/ EO) en Wilbert Mutsaers (Spotify). De presentatie van de Online Radio Awards is in handen van Erik de Zwart.

Meer nieuws

Herfstspeurtocht voor de kinderen Van de redactie
Dinsdag 16 oktober 2018 om 12:02 uur
Bockbierfestijn in Ommen Van de redactie
Dinsdag 16 oktober 2018 om 12:01 uur
Gaat u ook buiten aan de slag? Van de redactie
Dinsdag 16 oktober 2018 om 11:59 uur
De uitslag van Nationale Zonnebloeml... Van de redactie
Dinsdag 16 oktober 2018 om 10:35 uur
Lijk in Spartelvijver blijkt buitenl... Van de redactie
Dinsdag 16 oktober 2018 om 08:16 uur
Scooter gevonden Van de redactie
Dinsdag 16 oktober 2018 om 08:13 uur